Základní pojmy a technologie

Poznejme a vyznejme se v základních pojmech, názvosloví, technologii a postupech vaření, pečení, přípravy nejrůznějších jídel, sladkostí, pečiva i nápojů, které si připravujete doma, ale které používají i kuchaři a majitelé restaurací, jídelen, hotelů a pod ....


Potraviny živočišné

maso, tuky, vnitřnosti

Základní druhy masa pro evropské i světové stravování, maso vepřové, hovězí, skopové, drůběž, ryby, "dary moře", různé vnitřnosti (játra, ledvinky ...), sádlo, špek, slanina a pod ...

Pochutiny

chuť a vůně pro naše pokrmy

Různé přísady a užívané suroviny pro vaření, které samy o sobě nemají žádnou, nebo mají malou výživovou hodnotu, ale jídlu dodávají specifickou chuť, vůni, barvu

Koření a bylinky

přírodní látky do naší stravy

Přírodní látky, plody, bylinky, čerstvé, sušené, drcené i mleté, které nejen jídlu dodávají chuť a vůni, ale mohou i prospěšně svým složením podpořit naše zdraví, nebo i léčit naše neduhy.

Nápoje nealkoholické

vody, limonády, káva, čaj ...

Nejrůznější vody, ochucené limonády, včetně domácích, minerálky, nealkoholické kokteily, káva, čaj, kakao a pod ...

Nápoje alkoholické

vína, destiláty, koktejly

Pivo, víno, střiky, destiláty, likéry, koktejly s alkoholem, základní druhy, rozdělení kvalit, použití při vaření i jak připravovat, k čemu a v čem podávat, jak na baru, tak k jídlu ....

Další zajímavá a autorská videa z produkce naší televize :