Informace o základních potravinách, ze kterých vaříme - tedy o různých druzích masa, obilovin, luštěnin, brambor, ovoce, zeleniny, olejů a tuků a pod ...
Čím vším můžeme své jídlo a své recepty dochutit, okořenit, či ozdobit - od čerstvých bylinek po sušená, mletá i čerstvá koření.
Chemie a chemické látky, přidávané do průmyslově vyráběného jídla, aby se mohlo vozit, skladovat a prodávat a aby vypadalo, že je čerstvé, že má chuť avůni, jako jídlo opravdové.
Jídla plně, nebo do určité míry už připravená, zpracovaná a uvařená, která by nám měla šetřit čas (bohužel nešetří naše zdraví). O co tu jde?
Přístroje, nástroje, nádobí, hrnce a pánve, pomůcky - k vaření, pečení, krájení, smažení, zdobení i servírování - v profesionální gastronomii, v kuchyni vašeho domova - i na cestách, tůrách, v kempech a pod ...