YUZU - citrus z Jižní Koreje :  https://www.asiafood.cz/yuzu-400-g/


Citrus yuzu je cenným zdrojem vitamínu C a antioxidantů, čerstvé yuzu dokonce obsahuje třikrát více vitamínu C než citrón. Cesta tohoto zázračného ovoce začíná v Jižní Koreji, kde ho farmáři zpracovávají tradiční metodou používanou již přes tisíc let - yuzu, cukr a med. Díky této metodě zpracování si yuzu přirozeně uchovává své benefity. Při využití yuzu v kuchyni se fantazii meze nekladou. Vyzkoušejte ho v různých alkoholických i nealkoholických nápojích, nebo třeba s toustem a máslem, přidejte ho do perníku, nebo udělejte marinádu na kuřecí křidýlka.

Příprava: na přípravu jednoho čaje (250 ml) nebo jedné limonády odměřte 40 g yuzu (cca 2 lžíce) a zalije vodou. Je to hračka!


Pomalu pečená vepřová žebra v omáčce z protlaku, kávy, chilli a korejského YUZU na salátové variaci


Ingredience :  syrová vepřová žebra, sůl, pepř, rajčatový protlak, sušené chilli papričky, korejské YUZU, česnek, červená cibule, instantní káva, sladká uzená paprika, jakékoli saláty, polníček, čerstvé bylinky a pod ... olivový olej, balsamico ocet, sůl.

Postup při vaření je uveden podrobně ve videoreceptu. Červeně označené ingredience nakoupíte na e-shopu :  www.asiafood.cz


Pohár s tapiokovými perlami, Yuzu Tea a višňovou želatinou


Ingredience : tapiokové perly, kokosové mléko, Yuzu Tea, palmový cukr, dortová želatina, višňový kompot

Postup při vaření je uveden podrobně ve videoreceptu. Červeně označené ingredience nakoupíte na e-shopu :  www.asiafood.cz