Víno - analýza, technologie, gastronomie
Vlastimil Fic a kolektiv autorů

Pokud se vám dostane do ruky tato publikace o víně, je třeba vycházet z toho, že je to především učebnice na úrovni vysokoškolského studia profesionálních eno-gastronomů (odborníků na pěstování a výrobu vína). Je to také první kniha z dvoustavzkového připravovaného vydání, více se věnující teorii, na rozdíl od druhého svazku, který přináší aplikační metody pro praktické využití.
Jestli je něco, co o pěstování a výrobě vína, ekologických podmínkách, živinách v půdě, chemickém složení hroznů, moštu a vína, aromatických a buketních látkách, chemické analýze vína, mikrobiologii vína, ochraně porostů, šetrné sklizni vína, veškeré technice, k výrobě vína používané a mnoha a mnoha dalších aspektech vinařství a gastronomie, spojené s vínem obecně, nevíte, tak to v této učebnici najdete.
Zcela nezbytná součást knihovny každého, kdo víno pěstuje, vyrábí, prodává, či posuzuje.
vydal Ing. Václav Helán- 2 THETA Český Těšín