Sladké pečení i smažení v asijské kuchyni


Švestkovo-makový koláč z kokosové mouky

       Kokosová mouka, případně i kokosové mléko, se kterým lze svařit mák, dodají tomuto koláči velice příjemnou vůni, chuť i lehkost. Drobenka je zde jak základním těstem, tak i posypem společně s mandlovými lupínky.

      Maková náplň : mletý mák, mléko (kokosové), cukr.  Tvarohová náplň : tvaroh, žloutky, zakysaná smetana. Drobenka : Kokosová mouka smíchaná s polohrubou pšeničnou, máslo, žloutky, kypřící prášek, vanilkový a moučkový cukr.  K tomu : švestky a mandlové lupínky.  Kokosovou mouku a kokosové mléko pohodlně zakoupíte na e-shopu : www.asiafood.cz


     Smažené kousky banánu v těstíčku Tempurako (tampura - Japonská kuchyně), přelité medem, zastříknuté šlehačkou a lehce ozdobené datlovým sirupem. Neodolatelné :-) 

      Dva zdravé banány, japonská moučka Tempurako/Tempura (zakoupíte pohodlně v e-shopu : www.asiafood.cz), ledová voda, olej na smažení, arašídový olej, med, šlehačka, datlový sirup.


     "Pancake" jsou lívance po americku, ale dávám je i do asijské kuchyně, protože v tomto receptu jsou především z kokosové mouky - a jsou daleko lehčí, zdravější a chutnější :-)

      Kokosová mouka ( zakoupíte pohodlně na e-shopu : www.asiafood.cz ), vejce, plnotučné mléko, pšeničná mouka (nebo bezlepková, protože i kokosová mouka je bezlepková), olej na smažení.

     Moučkový cukr se skořicí, čokoládový jogurt, nebo tvaroh, šlehačka, mandlové lupínky, kandovaná pomerančová kůra, višně v amaretovém likéru a pod ...