Ryby a plody moře - psané recepty


Grilovaný mečoun s wasabi pyré

filet z mečouna, polotučné mléko, sůl, pepř, citronová šťáva, brambory, wasabi křen, přepuštěné máslo, olivový olej, šalotka, máslo,bílé víno, hráškové výhonky, koktejlová rajčátka

      Filet z mečouna nakrájíme na menší podélné kousky v hranatém, nebo kulatém tvaru a naložíme je do mléka min. na dvě hodiny. Takto připravené filety pak osušíme, pokrájíme na žádoucí kousky a zprudka opečeme - krátce, jinak bude maso vysušené.

      Uvařené brambory mixujeme s wasabi křenem, přepuštěným máslem a solí do hladka.

      Šalotku nakrájíme na postičky, opečeme na másle a zalijeme bílým vínem. Povaříme, dochutíme solí a pepřem a rozmixujeme.

      Na talíř dáme wasabi pyré, na něj položíme grilovaného mečouna, polijeme omáčkou ze šalotky a ozdobíme hráškovými výhonky.


Doporučená videa naší autorské produkce - přihlašte si odběr našeho You Tube kanálu MOZAIKA TV :