Polévky teplé


Domácí hovězí polévka z morkových kostí se zeleninou, hlívou ústřičnou a zastřeným vejcem 


Ingredience :  hovězí morkové kosti, hovězí maso na polévku (kližka a pod ...), celer, petržel, mrkev, cibule, pórek, kadeřavá kapusta, bobkový list, nové koření, černý pepř celý, sůl, hlíva ústřičná, vejce, ocet, polévkové bylinky, červená paprika.

Postup při vaření je uveden podrobně ve videoreceptu.



Slepičí domácí polévka s knedlíčky ze slepičích prsou


Ingredience : celá slepice, voda, sůl, celer, mrkev, petržel, tuřín, cibule, česnek, řapíkatý celer, tři vaječné žloutky, máslo, mléko, mletý černý pepř, bylinky do knedlíčků (petržel, pažitka, majoránka, libeček a pod ...), dětská krupička.

Postup při vaření je uveden podrobně ve videoreceptu.