Otrávené jídlo, nestravitelné potraviny


       V časech, kdy se ještě nehnojilo chemií, ale hnojem, kdy neexistovaly geneticky modifikované potraviny, kdy lidi vařili doma a nekupovali hotová jídla a polotovary z továren, bylo jídlo zdravé - a bylo ho málo pro zvyšující se počet obyvatel planety. Nastoupila věda a chemie a začaly se zvyšovat výnosy všeho - od obilí po zeleninu, od drůbeže po vepřové, hovězí .... až po chov ryb. I přes prudce rostoucí počet lidí je dnes jídla zdánlivě dost a je dostupné a levné (asi bych toto tvrzení omezil jen na Evropu, USA a tzv. "západní svět").

        Jídlo se začalo chemizovat. Co roste na polích, nebo ve velkosklenících, se hnojí pro větší výnosy a práškuje proti škůdcům. Semena se "vyrábějí" v genetických laboratořích. To, co "má rodiče", tedy ryby, drůbež, vepři, dobytek, ovce ..... se krmí granulemi s růstovými hormony, s antibiotiky a dalšími látkami a léky. Navíc se celý svět dusí otravou plasty, jedy z nejrůznějších továren, těžkými kovy v mořích (rtuť, arsen a další) - a to vše opět vstupuje do buněk rostlinné i živočišné stravy a u nás se to jen sčítá a násobí.

       Možná ještě o jednu, dvě generace zpět by mělo smysl pátrat po zdravých potravinách a jídlech, vytvářet kuchařky pro různé diety, pro sportovce, pro děti, pro seniory .... dnes už to smysl nemá. Každé jídlo, i kdyby brané jako vitamínová bomba a zdroj cenných minerálů, vlákniny, bílkovin .... je už od zdroje uvnitř, na buněčné úrovni, otrávené, jedovaté a nepoživatelné.

      A když i takto otrávené potraviny ještě dostanou v dalších továrnách pořádnou nálož přidaných aditiv, aby vydržely dopravu po celé zeměkouli, aby si udržely zdání svěžesti, čerstvosti, barvy a chutě, když to ještě ve fastfoodech vše osmaží na přepáleném oleji, když to v supermarketu, nebo restauraci ledabyle oškrábou od plísní a hnilob a dají vám to s nevinným úsměvem na talíř, nebo do nákupního košíku ..... tak už postrádá smysl uvažovat o tomto jídle z hlediska nějakých výživových hodnot, kalorií, vitamínů, nebo čehokoli jiného - jedovaté jídlo je prostě jedovaté.

        Pak vám někdo začne tvrdit, že "chia semínka" jsou superpotravinou, že "quinoa" je nejzdravější obilninou, že "kiwi" je vitamínová bomba, že nejzdravější strava je syrová RAW, nebo že má člověk jíst paleodietně jako naši jeskynní předci .... a my tomu podléháme v iluzi, že za drahé peníze máme zdravé jídlo. Nemáme. Možná kdysi zdravé bylo, možná dodnes v něm nějaké vitamíny i jsou - ale vše je přebito vrchovatou náloží jedovaté chemie.

        Troufám si dnes tvrdit, že upečený bůček z vepře, chovaného doma na vesnici čistou stravou, je stokrát zdravější, než ovoce ze supermarketu, pookraj naplněné pesticidy, herbicidy a hnojivy, navoskované pro krásu a převážené v inertních plynech, aby pak v supermarketu ještě krátce vypadalo čerstvě. Hned potom rychle zčerná a shnije, protože už bylo předem otrávené a do vaší ruky se už dostalo zcela mrtvé.

        Tohle všechno se ale už dlouho ví a ani to nějak nelze utajit, má to jasnou logiku a nelze to schovat. Tak proč s tím někdo, nějaké úřady, nebo instituce, nic nedělají? Polovina lidské populace je silně obézní a těžce nemocná. Proč s tím někdo nic nedělá u zdroje, proč neusilujeme o vrácení zdraví a života našemu jídlu - a místo toho draze a neúspěšně léčíme čím dál nemocnější lidstvo - a necháme je bez jediného slova jíst to, o čem víme, že je zdrojem jejich nemocí?

       Osobně nejsem příznivcem nejrůznějších konspiračních teorií o světových spiknutích. Prostě si jen myslím, že svět dospěl k tomu, že je těžce přelidněn - a zatímco v celé historii lidstva se přelidněnost vždy vyřešila nějakým dobyvačným vpádem, válkou, či morem, nebo odchodem části populace dobýt nové objevené země a kontinenty - dnes už to poprvé nejde a nikdo si s tím neví rady. Není kam odejít, dobývat mořské dno, nebo jiné planety je příliš drahé a vyvolat další světovou válku (takovou, kterou by někdo přežil) už skoro ani nejde. Lidé se množí, jejich počet roste, planeta už sotva dýchá a vládci světa mlčí, protože je společensky nepřijatelné zakázat lidem mít děti, nutit je ke sterilizaci, vyvolat smrtící války, nebo pustit do světa další mor.

         Ale otrava celosvětové populace jídlem - to je jiné kafe. To jde a funguje to. Je to vlastně jediná cesta, i když trochu pomalejší, jak snížit populaci lidí na planetě - a ještě na tom opravdu pořádně, ale OPRAVDU POŘÁDNĚ vydělat velký prachy. Na průmyslových jídlech, na chemických aditivech a následně na drahých lécích a doživotních léčebných procedurách. Všimli jste si, že většina civilizačních nemocí dnes není léčena, ale že nemocní jsou ve svém stavu "stabilizováni" a udržováni až do smrti?

        Zdravý člověk žije dlouho, je aktivní a zdravotnictví je k ničemu. Zato nemocný a jedovatým jídlem otrávený člověk nežije dlouho, ale hodně utrácí za léčení, léky a další jedovatá jídla. Proto je stále takové ticho po pěšině ze stran vlád, úřadů a institucí - lidi se docela efektivně zabijí sami a ještě za to utratí všechny peníze - a rádi. Ideální stav - pro ty, kteří této zemi vládnou a kteří by nic z toho, čím nás ostatní krmí, nikdy nevzali sami do úst, natož aby to třeba dali na talíř svým dětem.

       Tohle se nezmění v systému - nemůže, protože ten systém až příliš dobře funguje. Jediná funkční cesta je "cesta proti proudu" - osobní úsilí sehnat si zdravé a čisté potraviny - jakékoli - a pro sebe.

    A tomu se tento web a naše videa budou dlouhodobě věnovat.

......

...........

.........

...........