Jídla s nudlemi v asijské kuchyni


     Uzená krkovička na zázvoru a česneku s houbami Shiitake a batátovými nudlemi s hráškem a ústřicovou omáčkou

     Uzená vepřová krkovička, nadrobno nasekaný čerstvý zázvor a česnek, do pánve WOK na arašídovém oleji. Postupně přidávat pokrájenou jarní cibulku, pálivé "beraní rohy" (papričky), houby Shiitake, šťávu z limetky a limetkové sušené listy. Doplníme houbovou sójovou omáčkou. Jako příloha jsou batátové nudle s hráškem a ústřičnou omáčkou.

     Většinu ingrediencí zakoupíte pohodlně na kvalitním českém e-shopu :  www.asiafood.cz


      Marinované kuřecí nudličky (prso) s japonskými Shiitake houbami a nudlemi ze sladkých brambor - batátů. Syté hlavní jídlo, doplněné jakoukoli zeleninou a bylinkami.

Marináda na kuřecí prso :  sójová omáčka bezlepková, sezamový olej, medovina, černý mletý pepř, granulovaný/sušený česnek.

Marináda na houby Shiitake : sezamový olej, sójová omáčka houbová, černý mletý pepř, med.

Kuřecí prsa, batátové nudle, sušené houby shiitake, různá čerstvá zelenina, čerstvé bylinky.   -   Kuřecí maso a houby shiitake se dají do marinády, uvaří se batátové nudle a pokrájí zelenina. Ve WOK pánvi osmažte kuřecí maso, přidejte batátové nudle a zeleninu s houbami Shiitake, prohřete a servírujte s bylinkami.