Italská kuchyně


        Caprese (italsky Insalata Caprese, znamenající salát z Capri) je jednoduchý italský salát pocházející z Kampánie. Je připravován z nakrájeného sýru mozzarella (ideálně buffalo mozzarella), nakrájených rajčat, listů bazalky a ochucený solí a olivovým olejem. Barvy salátu, červená, bílá a zelená, mají připomínat italskou vlajku. Caprese je servírován obvykle jako antipasti (předkrm), ne jako contorno (příloha jídla).


Několik rajčat, pro každého jedna mozzarella, čerstvé listy bazalky, panenský olivový olej, sůl - vhodné je k němu pečivo (focaccia).


       Špagety lehce na italský způsob - s naloženými houbami a cherry rajčátky ve smetanové omáčce s parmazánem. Syté a lahodné jídlo pro celou rodinu, které můžete udělat klidně i někde v kempu, nebo v chatce na dovolené.

        Cibule, sádlo, cherry rajčátka, naložená směs hub, italské bylinky, čerstvé, nebo sušené, rajský protlak, 30%ní smetana, chilli papričky, olivovový olej, nastrouhaný parmazán, smetana ke šlehání, čerstvé bylinky na ozdobu.