Guláše


Vepřový guláš 01

vepřové maso (plec a pod..), cibule přibližně stejně jako masa, vepřové sádlo, mletá paprika (sladká, pálivá, gulášová, nebo uzená), vepřový vývar, rajčatový protlak, sůl, pepř, kmín, majoránka, česnek

      Nejprve smažíme na sádle nadrobno nakrájenou cibuli, pak ji zasypeme mletou paprikou a ještě chvíli osmažíme. Vepřové maso, nakrájené na kousky, posolíme, opepříme a okmínujeme a přidáme k cibuli. Když je maso z povrchu osmažené, přidáme rajský protlak a ještě chvíli necháme smažit. Pak přilejeme vepřový vývar (nebo vodu) a vše necháme alespoň hodinu dusit. Majoránku a česnek přidáváme až nakonec. Naposledy můžeme guláš zahustit trochou jíšky, můžeme i zjemnit smetanou, nebo naopak přikořenit, pokud máte rádi guláš ostřejší. Jako příloha se nejlépe hodí domácí pečivo, chléb, knedlík, nebo těstoviny.

Doporučená a zajímavá videa z originální produkce NET-TV Mozaika - přihlašte si odběr našeho You Tube kanálu :