Drůbež


     Kuřecí řízky s opečeným bylinkovým bramborem - Klasika českých restaurací, ale když si je uděláte doma, na čistém kvalitním sádle, nebo oleji, k vařeným bramborám dáte péct slaninu a bylinky s kořením, tak to uděláte stokrát lépe, než dostanete v hospodách z přepálených friťáků.

      Kuřecí prsa na plátky, lehce nasolit, můžete i opepřit, obalit v klasickém trojobalu a čistě osmažit. Brambory se uvaří téměř do konce, přidá se na kostičky nakrájená slanina, koření a bylinky a promíchané dám dopéct do trouby - případně můžete orestovat na pánvi.


      Gnocchi na pánvi s kuřecími prsy a se smetanouGrilovaná kuřecí stehna s grilovanou zeleninou a klobáskou. Ukázka jedné ze stovek možností, jak z celého kuřete uvařit dvě různá jídla a ještě získat dobrý vývar (na polévku, omáčku k jinému jídlu a pod ....). Ve videoreceptu je i ukázka vakuování syrového a marinovaného masa na pozdější použití (delší životnost v lednici).




Kuře pečené na zázvoru a kurkumě s jasmínovou rýží

      Tento recept je volně inspirován íránským receptem na grilovanou křepelku. Pro naši kuchyni je i nezvyklá úprava kuřete, které se jen rozřízne podél prsní kosti a celé kuře vytvoří vlastně "placku", kterou grilujeme, nebo pečeme.

     Marináda na kuře :  nastrouhaný zázvor, prolisovaný česnek, sůl, černý pepř, mletá kurkuma, limetka, arašídový olej. K tomu : kuře, jasmínová rýže, máslo, čerstvé bylinky, sladká chilli omáčka.

Kvalitní mletou kurkumu, arašídový olej, nebo sladkou chilli omáčku zakoupíte pohodlně na českém e-shopu : www.asiafood.cz