Bezlepkové recepty a informace

Nejnovější poznatky pro pacienty s celiakálií, shrnutí vědeckých faktů, vyvrácení názorů a mýtů o působení lepku na lidský organismus - a především video i psané recepty na mnoho bezlepkových jídel, surovin, potravin - včetně kontaktů na výrobce a prodejce bezlepkové stravy.


"...... Všechno to začalo lavinou špatných událostí. Takovou zvláštní, ustavičnou bolestí a zatuhlostí kloubů, která se čím dál tím více stupňovala. Únavou, jako bych byla zfetovaná.

     Klouby byly v tak špatném stavu, že jsem nakonec nemohla ani vyjít schody, nebo se převalit z jednoho boku na druhý, aniž bych pociťovala bolest. Poslední kapkou byly závratě, které mě donutily jít k lékaři. Myslela jsem si, že jsem ještě dost mladá na takové potíže.

     Celkové vyšetření včetně rentgenu krční páteře neukázalo nic zvláštního. Nevypadalo to, že by se mnou bylo něco v nepořádku. A přesto jsem zjevně nefungovala tak, jak bych měla.

      Kdosi mi doporučil vyloučit z jídelníčku několik potravin, abych zjistila, jestli by třeba nepomohlo tohle. Jako první jsem tey vyřadila pšenici, mléčné výrobky, cukr a vejce. Po týdnu dodržování tohoto režimu jsem se skutečně začala cítit lépe a závratě ustoupily. Bylo to doslova jako odliv negativity. Velmi disciplinovaným způsobem jsem postupně znova začlenila do svého jídelníčku každou vyřazenou potravinu - nejprve vejce, poté mléko, cukr a nakonec pšenici. Když jsem se znovu pustila do pšeničných výrobků, bolesti zad se okamžitě vrátily....."

                    Jill, 50 let - z knihy "Lepek Odhalen!", ANAG 2018